Gebruikte materialen

TOEGEPASTE MATERIALEN

Tentdoek

Atomatent staat voor kwaliteit en vakmanschap. Om die reden hebben wij gekozen voor een hoog kwalitatief soort tentdoek.

Dit tentdoek draagt de productnaam KS 202 en heeft een gewicht van 320 gram per vierkante meter.

De keuze voor het natuurlijk product katoen is simpel te verklaren aan het feit dat het een hoog ademend vermogen heeft en uitstekend geschikt is voor vaste kuipzeil tenten

Het tentdoek wordt na het weven geverfd en geprepareerd met een impregeermiddel zodat het doek waterafstotend en rot- en schimmelwerend is.

Garen

Voor de ketting- en inslagdraad maken wij gebruik van dubbeldraads getwijnd garen. Dit garen biedt een zeer hoge weerstand tegen trek- en inscheurkrachten.

De hoeveelheid garen per vierkante centimeter in ketting en inslag zorgt voor een strak en dichtgeweven geheel.MaterialenGrondzeil

Ons grondzeil bestaat uit een geweven polyester weefsel dat dubbelzijdig is gecoat en heeft een gewicht van 650 gram per vierkante meter.

Fournituren

Voor tentenbanden, ristsluitingen en andere onderdelen wordt eveneens gekozen voor kwaliteit. Bij de ritssluitingen wordt gebruik gemaakt van een spiraalrits die bij normaal gebruik een zeer lange levensduur heeft.

Bekende merken als YKK en OPTI worden in nieuwe tenten als bij reparaties door ons toegepast.

Het tentenband is zowel waterafstotend als rot- en schimmelwerend behandeld.

Tentstokken, haringen, scheerlijnen

Onze tentstokken worden vervaardigd van ge-epoxeerd ijzer en hebben een wanddikte van 1 mm. De tentstokken zijn over het algemeen verdeeld in 3 tot 4 stukken. De verjonging zorgt voor een goede passing bij zowel de staanders als de nokstokken. Staanders hebben een klemveer-systeem, de nokken een nippel zodat deze tijdens het opbouwen niet uit elkaar vallen. De doorsnede van de tentstokken varieert (afhankelijk van de toepassing) van 19, 22, 25 en 32 mm. De nokstokken zijn voorzien van een opgelast oog wat hun stabiliteit ten goede komt.

Standaard worden bij onze nieuwe tenten ovale grasharingen geleverd. Deze haringen zijn "getrommeld" zodat ze geen scherpe randen hebben. Voor rotsbodem of zandbodem kunnen tegen meerprijs respectievelijk rotspennen of houten haringen worden geleverd.

De nylon scheerlijn bestaat uit een 16 draads getwijnd koord met kern die hem de benodigde sterkte geeft.

materialien deutsch

Deutsch

Groenendal 14a . 5405 AT Uden . Tel: 0413 24 72 13 / 06 365 356 13 . info@atomatent.nl . webdesign: www.cyron.nl